Monday, September 7, 2009

SEKITAR MAJLIS KONVOKESYEN

,Permata hati aku....fakhira, harraz, harriz, hannis n fariha
Ma, HB n anak2 aku selepas majlis konvokesyen
Wani, sepanjang 3 tahun dia ler sahabat aku yg boleh kongsi suka duka
Ika, x-roomate aku semasa sem 1 di 2nd year..sumenya tinggal kenangan


Salam ramadhan,
Aku menyambung kembali n3 aku yang asyik tersangkut2. Hmmssss..... pic ni kalo nak kira dah lama sangat pun, tapi aku tepek gak la kat sini coz ni kenangan aku yang terindah...hahaha.
Akhirnya pada 15hb Ogos 2009 ari tu, dapat arr aku merasa majlis konvokesyen yg pertama dlm hidup aku. Konvo kat maktab aku x merasa coz dalam pantang bersalinkan anak aku yg ke2.

Kalo aku imbau balik kenangan aku disini, rasanya mcm x sanggup nak lalui. Bermula tahun 2006, tahun pertama aku di Melaka. Masa ni aku rasa ok lagi coz dekat untuk aku ulang alik dr KL-Melaka. Bila dipindahkan ke Penang, pada sem prtma aku masih brtahan dgn tinggalkan anak2 aku di KL. Tuhan saja yg tahu, penatnya aku nak ulang alik walopun sminggu skali. Sorg2 plak tu drive, kdg2 mlm2 buta pun aku gagah jgak balik esp bila dgr anak aku x sihat ataupun HB aku out station. Walopun mak aku ada ngan anak2 aku, tp jiwa aku x tenang gak kalo x nmpak mata mereka....huhuhu.

Masuk sem ke2, jan 2008 aku pindahkan kesemua anak2 aku ke penang. Itu pun selepas puas berbincang ngan HB n merayu kat dia...huhuhu. Waktu nilah kesibukkan aku kdg2 jadi tahap maksima coz sume aku kena uruskan sorg.....bermula dengan hantar n amik dia org kat sek, makan, minum, pakai n segala2nya terpaksa diuruskan. Mana lagi dengan kelas aku, tutorial n assignment yang melambak nak dibereskan. Waktu ni aku rasa paling lama dalam satu hari aku hanya tido 3 jam sehari. tetapi kdg2 ada jgak lgsung x tido dlm masa 24 jam. Bila nak xm lagi kelam kabut, org lain dah study giler2...... aku ntah mana2.....huhuhu.

Namun aku brsyukur sangat coz result aku x pernah kantoi n aku jgak blh perform sama gek ngan kwn2 yang lain. Aku rasa Allah banyak bantu aku, alhamdulillah..... Dan setelah 3 tahun jadi mahasitua(hahaha), akhirnya dapat aku segulung ijazah. Tu arr, muda2 dah kwen.....tua2 baru gatai nak study...hehehe.

Kini aku sambung balik tugas aku di penang utk sementara waktu. Sekrg dah siap isi borang tukar nak balik KL tahun depan,harap2 dapat...insyallah.

3 comments:

  1. salam...usm ek??tahniah dh graduate...

    ReplyDelete
  2. try sahaja .......nordin samad sk bangsar

    ReplyDelete